Chiro KaDee fiere prijswinnaar

Elke zomer schrijft Kerk & leven een fotowedstrijd uit, in samenwerking met Canon, voor de jeugdgroepen die op kamp gaan: wie de beste kampfoto bezorgt aan Kerk & leven wint een digitaal fototoestel van Canon.

In 2017 was het Chiro KaDee van Korbeek-Dijle die de prijs wegkaapte: met een foto waarop leider Lander Bonkowski in een ijskoud regenwaterbekken sprong en zijn gelaatsuitdrukking boekdelen spreekt. Het verhaal achter de foto was een spel waarbij de eerste die durfde in het bekken springen de winnaar zou zijn van het spel. Terwijl Lander zich ging omkleden om de sprong te wagen was er al iemand anders ingesprongen. Lander kon dus niet meer winnen. Maar men vertelde het hem niet opdat hij zich niet zou bedenken. En dus, Lander sprong! En de fotograaf stond klaar.

 Op zondag 11 maart 2018 kwam hoofdredacteur Luk Vanmaercke van Kerk & leven en een vertegenwoordiger van Canon het gewonnen fotoapparaat overhandigen aan Chiro KaDee.
De man van Canon had ook nog twee kaders met een vergrote foto van Lander meegebracht: één om op te hangen in het chirolokaal en één voor Lander.
Ikzelf, als redacteur van Kerk & leven voor Korbeek-Dijle, werd bedacht met twee flessen wijn (voor op één van de volgende vergaderingen van de parochie!).

Proficiat Chiro KaDee, en hartelijk dank aan Canon en Kerk & leven!

C.L.