Franciscaanse pelgrimstocht van Gubbio naar Assisi

Van 11 tot 18 september 2019

Deze pelgrimstocht voert ons met een veertiental deelnemers en twee begeleiders (Wies en Benny) naar het glooiende Umbrisch landschap, naar Franciscanië. Na aankomst bezoeken we het mooie stadje Gubbio en stappen nadien op de Via della Pace van Gubbio naar Assisi. We logeren op 2 verschillende plaatsen: eerst, tijdens de stapdagen, in Petrignano en daarna in Assisi.

Terwijl we wandelen in de voetsporen van Franciscus en Clara, dagelijks zo’n 15 km, ontmoeten we elkaar en komen we tot rust. We zoeken ons eigen spoor, we komen op verhaal, we komen thuis bij onszelf en elkaar. Daarbij laten we ons inspireren door het levensverhaal van deze twee heiligen uit de 12de eeuw wiens boodschap vandaag verbluffend actueel is. We spiegelen ons ook aan hun kwetsbaarheid en hun kracht. Zo (her)ontdekken we wat ons in het leven drijft en waaraan we trouw willen zijn. Inhoud vanuit een open spiritualiteit, ruimte voor stilte en verdieping, kansen tot ontmoeting en gesprek waarbij iedereen zichzelf mag zijn.

Meer info op onze website www.franciscaansleven.be/korte-staptocht-gubbio-assisiof via het mailadres: tau@franciscaansleven.be