Infoavonden over de Geestelijke Oefeningen in Leuven

De Geestelijke Oefeningen (GO) zijn een ervaringsgerichte methode om God en de grond waaruit je leeft op het spoor te komen. Ze werden ontwikkeld in de 16e eeuw door Ignatius van Loyola en zijn nog altijd een uitstekende manier om te leren bidden, om zicht te krijgen op de hechte band tussen geloof en leven, om te zoeken naar wat Jezus navolgen voor jou persoonlijk kan betekenen, om te groeien in de relatie tot God, de anderen en jezelf.

Het bidden met de Bijbel staat bij de GO centraal: wat zeggen deze teksten mij over God, over Jezus, over mezelf en anderen? Wat brengen ze bij mij teweeg in gedachten, in gevoelens, in mijn leven? En hoe reageer ik op deze bewegingen?

De GO doe je best niet op je eentje; zij veronderstellen begeleiding. Je begeleid(st)er luistert, bemoedigt, en geeft nieuwe oefeningen mee voor je gebed. Hij of zij heeft oog voor het gesprek tussen God en jou en helpt je verder via verdiepende vragen of aanwijzingen.

Op een infoavond over de GO geven verschillende begeleid(st)ers kort wat uitleg over de achtergrond en het verloop van de GO in het dagelijks leven. Daarnaast stellen ze kort ook alternatieve of verkorte vormen van de GO voor.

Er is voldoende tijd voor vragen. Alle geïnteresseerden zijn welkom. De kennismaking is geheel vrijblijvend.

  • woensdag 18 september 2019 om 20 u.
    Jezuïetenhuis, Waversebaan 220, 3001 Heverlee (Leuven)
    Aanmelden via ceyssens@jesuits.net
  • donderdag 3 oktober 2019 om 20 u.
    ‘Universitaire Parochie’, Tiensestraat 124, 3000 Leuven
    Aanmelden via moons@kuleuven.be

 

Contactpersonen:

Walter Ceyssens s.j.

walter.ceyssens@jesuits.net

Jos Moons s.j.

jos.moons@kuleuven.be