Woorden die raken

“Ik hou van jou”…Sorry…Schat… Dit zijn woorden die ons kunnen raken. Het zijn woorden van liefde. Zo wil het evangelie elke zondag zijn: “Woorden die raken.” Een Woord van Liefde van God tot elke mens, een woord dat ons dicht bij Jezus brengt. Hoeveel mensen raakte Hij niet met Zijn woord.

Vanaf de eerste zondag van de advent gaan we op weg met Mats. Zo zou hij vandaag kunnen heten. Zijn ouders noemden hem Matteüs. Die naam betekent ‘Godsgeschenk’. De woorden die hij over Jezus neerschreef waren een Godsgeschenk. Ze waren evangelie. Goed nieuws.

Willen wij ons laten raken door die woorden, week na week? Wil je met jouw parochieploeg, zoneploeg, federatieploeg, liturgische werkgroep, pastoresploeg, gebedsgroep, voorgangersploeg… even stilstaan bij het zondagsevangelie, dan stellen we jou graag op donderdag 28 november om 19.30 uur “Woorden die raken” voor. Het is een werkschrift dat er kwam op initiatief van bisschop Koen Vanhoutte en dat we jou graag met de ploeg van de Pastorale regio Leuven voorstellen op de site van de Abdij van Vlierbeek.

We starten in de Abdijkerk van Vlierbeek met een korte algemene inleiding. We proberen de werkvorm samen uit. We maken een wandeling op de site van de voor velen nog onbekende, maar o zo prachtige, abdij. Kleed je dus warm. Een wandeling tussen licht en donker, tussen woord en beeld, tussen klank en stilte. We eindigen omstreeks 21 uur met een warm drankje rond de vuurkorf.

Genoeg geprikkeld? Kom dan op donderdag 28 november om 19.30 uur naar de abdij van Vlierbeek en laat je raken door woorden.

We weten graag met hoeveel we zullen zijn. Stuur daarom op voorhand een mailtje naar prleuven@vlbm.be om te zeggen met hoeveel jullie deelnemen.

Via deze mail kan je ook werkschriften reserveren. We brengen ze dan voor jou mee.

Parkeren doe je best op de parking van het kerkhof van de abdij, Kortrijksestraat, 3010 Kessel-Lo, of in de naburige straten. Doe aan carpooling.

Een uitnodiging om te delen

van Marie Boz, Peter Goossens, Pieter van Wetten, Jonas Sanen, Patrick Maervoet, de ploeg van de Pastorale Regio Leuven.

Een initiatief van het Vicariaat Vlaams-Brabant/Mechelen in samenwerking met de Vlaamse Overheid.

Wat mag je verwachten van het werkschrift “Woorden die raken”?

Het is een eenvoudig werkschrift voor persoonlijk gebruik of in groep bij de zondagsevangelies. Bevat: de tekst van de lezing, ruimte om neer te schrijven wat je ‘raakt’ en hoe je hier van kunt ‘leven’, duiding en afwisselend een gebed, poëzie, uitleg bij een Bijbels woord, een getuigenis of een lied.

€ 9,90 | verkrijgbaar via de liturgische centra De Peerle (Mechelen), Castrum (Leuven) en Guimard 1 (Brussel) en op de Dag van het woord.