Goede Week 2020: alle publieke kerkelijke vieringen afgelast

De verspreiding van het coronavirus verplicht alle overheden en instellingen van ons land tot uiterste voorzichtigheid. Ook de katholieke Kerk wil een verdere verspreiding van het coronavirus voorkomen.  Daarom hebben de bisschoppen van België beslist om de schorsing van alle publieke kerkelijke vieringen te verlengen tot en met 19 april. Pas wanneer zowel de burgerlijke als de kerkelijke overheden daartoe de toelating geven, zullen opnieuw publieke kerkelijke vieringen kunnen plaatsvinden. Ze nemen deze maatregelen in overeenstemming met de voorstellen en het voorbeeld van paus Franciscus over mogelijke aanpassingen in de viering van de komende paastijd.

Alle liturgische diensten van de Goede Week (van Palmzondag 5 tot Pasen 12 april 2020) worden geschorst.

Lees er meer over op KerkNet

Van de vieringen die niet hebben kunnen doorgaan zullen de intenties na overleg met de betrokkenen opnieuw vastgelegd worden.

De herdenkingsvieringen voor de overledenen zullen voorlopig naar de maand mei verschoven worden op de derde zaterdag voor Sint-Lambertus Leefdaal en op de vierde zondag voor Sint–Pieter Bertem.